Sałatka z pieczarek, sera, miodu i piwa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2364
Składniki:
- 200 ml jasnego piwa
- 6 pieczarek
- 2 pomidory
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ogórek
- 1 główka sałaty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Piwo przelać do rondla, dodać miód, rozpuścić na małym ogniu, wymieszać i przelać do małych miseczek. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Na sałatę wyłożyć pokrojonego w kostkę ogórka oraz plastry pomidora. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić całe główki pieczarek bez trzonów, oprószyć pieprzem oraz solą i zrumienić z obu stron, po czym wyłożyć na pomidory. Ser biały pokroić w plastry, przełożyć na patelnię bez tłuszczu, zrumienić i wyłożyć na pieczarki. Dodać do tego miseczki piwa z miodem i podawać na jednym talerzu.
Komentarze (0)