Sałatka z dyni piżmowej, jabłek i miodu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3283
Składniki:
- 1 mała dynia piżmowa
- 1 łyżeczka octu winnego
- 2 jabłka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- 15 dag orzechów włoskich
- pęczek szpinaku
- pęczek rukoli
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak i rukolę wypłukać, sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Dynię piżmową obrać ze skóry i pozbawić nasion. Miąższ pokroić w kostkę. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i połączyć z dynią. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej ocet, miód, dynię i jabłka. Doprawić szczyptą pieprzu oraz soli wymieszać, dodać orzechy włoskie i smażyć przez 2-3 minuty. Następnie wszystko przełożyć na szpinak z rukolą.
Komentarze (1)
całkiem niezłe, chociaż trochę ciężkie :)