Deser z jabłek, miodu i rokitnika zwyczajnego
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2474
Składniki:
- 200 ml miodu
- 40 g suszonych owoców rokitnika zwyczajnego
- 8 liści mięty
- 2 jabłka słodkie
Opis przygotowania:
Owoce rokitnika, liście mięty oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Następnie jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Miód przelać do rondla i lekko podgrzać na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przelać do miksera. Dodać do tego pokrojone jabłka, owoce rokitnika i 6 liści mięty. Całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przelać do pucharków deserowych. Na koniec udekorować 2 listkami mięty.
Komentarze (0)