Deser z jabłek, miodu i rokitnika zwyczajnego

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2272
Deser z jabłek, miodu i rokitnika zwyczajnego
fot. Pille - Nami-nami / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml miodu
  • 40 g suszonych owoców rokitnika zwyczajnego
  • 8 liści mięty
  • 2 jabłka słodkie

Opis przygotowania:

Owoce rokitnika, liście mięty oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Następnie jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Miód przelać do rondla i lekko podgrzać na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przelać do miksera. Dodać do tego pokrojone jabłka, owoce rokitnika i 6 liści mięty. Całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przelać do pucharków deserowych. Na koniec udekorować 2 listkami mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów