Sałatka z cukinii, miodu, mięty i skórki cytrynowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2197
Składniki:
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki tartej skórki cytrynowej
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 młoda, zielona cukinia
- 1 łyżka soku cytrynowego
- pęczek natki zielonej pietruszki
- garstka świeżej mięty
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić cienką słomkę, przełożyć do miski i dodać tartą skórkę cytrynową. Natkę zielonej pietruszki oraz miętę posiekać drobno i dodać do składników. Całość zalać miodem, sokiem cytrynowym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i wymieszać. Wymieszane składniki wyłożyć na tackę.
Komentarze (0)