Deser jeżynowo-pomarańczowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1804
Deser jeżynowo-pomarańczowy
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany 18 %
  • 6 podłużnych biszkoptów
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka jeżyn

Opis przygotowania:

Jeżyny umyć i osączyć z wody. 2 łyżki jeżyn pozostawić do dekoracji, a resztę połączyć ze śmietaną. Pomarańcze umyć i obrać ze skóry. Jednego pokroić na małe kawałki i wrzucić do szklanek deserowych, natomiast drugiego pokroić na kawałki i dodać do śmietany. Biszkopty pokruszyć na kawałki i dodać do szklanek z pomarańczą. Do śmietany z owocami wsypać cukier puder i razem wszystko zmiksować. Następnie zalać szklanki deserowe. Całość udekorować pozostawionymi jeżynami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów