Deser jeżynowo-pomarańczowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2388
Składniki:
- 200 ml śmietany 18 %
- 6 podłużnych biszkoptów
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka jeżyn
Opis przygotowania:
Jeżyny umyć i osączyć z wody. 2 łyżki jeżyn pozostawić do dekoracji, a resztę połączyć ze śmietaną. Pomarańcze umyć i obrać ze skóry. Jednego pokroić na małe kawałki i wrzucić do szklanek deserowych, natomiast drugiego pokroić na kawałki i dodać do śmietany. Biszkopty pokruszyć na kawałki i dodać do szklanek z pomarańczą. Do śmietany z owocami wsypać cukier puder i razem wszystko zmiksować. Następnie zalać szklanki deserowe. Całość udekorować pozostawionymi jeżynami.
Komentarze (0)