Persymona grillowana z serem, pistacjami i czekoladą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1647
Składniki:
- 2 owoce persymony
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g tłuczonych pistacji
- 200 g serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- świeży rozmaryn do dekoracji
Opis przygotowania:
Owoce persymony umyć, osączyć z wody, pokroić w ćwiartki i przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Następnie skropić je oliwą z oliwek, postawić na rozpalonym grillu i piec do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym i dodać do grillowanej persymony. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, wymieszać razem z tłuczonymi pistacjami i potem posypać po całości. Wszystko udekorować świeżym rozmarynem.
Komentarze (0)