Sałatka z kurczaka, jagód i orzechów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 386
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka łuskanych włoskich orzechów
- 1 łyżeczka przypraw do kurczaka
- 1 główka sałaty rzymskiej
- sól
- pieprz kolorowy mielony
Opis przygotowania:
Sałatę oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Sałatę podzielić na liście i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka wysmarować olejem, oprószyć je przyprawą do kurczaka, mielonym kolorowym pieprzem, szczyptą soli i piec z obu stron na rozpalonym ruszcie grilla do miękkości mięsa. Gotowe mięso ściągnąć z grilla, pokroić na małe kawałki i dodać do sałaty na talerzu. Pół szklanki jagód zmiksować mikserem i wymieszać je z tłuczonymi orzechami włoskimi. Po wymieszaniu wyłożyć to na mięso z sałatą na talerzu. Wszystko posypać pozostałymi jagodami.
Komentarze (0)