Sałatka z kurczaka, jagód i orzechów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 213
Sałatka z kurczaka, jagód i orzechów
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka łuskanych włoskich orzechów
  • 1 łyżeczka przypraw do kurczaka
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony

Opis przygotowania:

Sałatę oraz jagody umyć i odsączyć z wody. Sałatę podzielić na liście i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka wysmarować olejem, oprószyć je przyprawą do kurczaka, mielonym kolorowym pieprzem, szczyptą soli i piec z obu stron na rozpalonym ruszcie grilla do miękkości mięsa. Gotowe mięso ściągnąć z grilla, pokroić na małe kawałki i dodać do sałaty na talerzu. Pół szklanki jagód zmiksować mikserem i wymieszać je z tłuczonymi orzechami włoskimi. Po wymieszaniu wyłożyć to na mięso z sałatą na talerzu. Wszystko posypać pozostałymi jagodami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów