Przekąska z bagietki, mango, pomidorów i papryki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2760
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 owoce mango
- 2 pomidory
- 2 łyżki masła
- 1 bagietka
- 1 ogórek
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Bagietką pokroić na kawałki 5 cm, wydrążyć środek i wysmarować masłem. Środek bagietki pokroić drobno. Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osaczyć wody. Mango obrać ze skóry, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do pokrojonej bagietki. Ogórka obrać ze skóry i pokroić drobno. Pomidory pokroić w kostkę, paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i razem z ogórkiem i pomidorami dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i napełnić wydrążoną bagietkę, po czym wszystko przełożyć na talerz.
Komentarze (0)