Enchiladas z pomidorów i papryki

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2104
Enchiladas z pomidorów i papryki
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml sosu chili
  • 8 żółtych pomidorków koktajlowych
  • 2 placki tortilli kukurydzianej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Tortillę połamać na drobne kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać połamaną tortillę, pokrojoną paprykę, pomidory, po czym wszystko oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego sos chili, dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i lekko przestudzić. Następnie wyłożyć na to śmietanę kremówkę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów