Enchiladas z pomidorów i papryki
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2104
Składniki:
- 150 ml sosu chili
- 8 żółtych pomidorków koktajlowych
- 2 placki tortilli kukurydzianej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Tortillę połamać na drobne kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać połamaną tortillę, pokrojoną paprykę, pomidory, po czym wszystko oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego sos chili, dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i lekko przestudzić. Następnie wyłożyć na to śmietanę kremówkę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)