Sałatka "Trzy fasolki"
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1992
Składniki:
- 200 g białej fasoli w zalewie
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 pomarańczowe pomidory
- 2 czerwone pomidory
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 czerwona cebula
- natka zielonej pietruszki
- biały pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Pomidory oraz fasolkę szparagową umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w plastry, fasolkę szparagową pozbawić końcówek, zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do pomidorów. Fasolę białą i czerwoną osączyć z zalewy i dodać do składników wraz z obraną i pokrojoną w plastry cebulą. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, wlać sok cytrynowy, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Na koniec posypać drobno pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)