Nitki z fasolki szparagowej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3278
Składniki:
- 400 g zielonej fasolki szparagowej
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki olej
- 0,5 łyżeczki mielonego oregano
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Fasolkę szparagową umyć, osaczyć z wody, pozbawić końcówek i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Pokrojoną zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, oprószyć pieprzem i oregano, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)