Zapiekanka z sardeli, bagietki i pomidorów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1810
Zapiekanka z sardeli, bagietki i pomidorów
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 filety z sardeli
  • 4 pomidory rzymskie
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 liście sałaty
  • 1 mała bagietka
  • 1 łyżeczka przypraw do ryby
  • sól
  • mielony pieprz czarny
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Warzywa oraz filety rybne umyć i dobrze osączyć z wody. Filety oprószyć przyprawą do ryb, szczyptą soli oraz pieprzu, pokroić je na kawałki i przełożyć do brytfanki. Bagietkę pokruszyć na małe kawałki i posypać nimi rybę w brytfance. Następnie pomidory pokroić na połowy i dodać do składników. Całość skropić oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do miękkości składników. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz, posypać natką zielonej pietruszki i udekorować liśćmi sałaty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów