Zapiekanka z sardeli, bagietki i pomidorów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1810
Składniki:
- 4 filety z sardeli
- 4 pomidory rzymskie
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 liście sałaty
- 1 mała bagietka
- 1 łyżeczka przypraw do ryby
- sól
- mielony pieprz czarny
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa oraz filety rybne umyć i dobrze osączyć z wody. Filety oprószyć przyprawą do ryb, szczyptą soli oraz pieprzu, pokroić je na kawałki i przełożyć do brytfanki. Bagietkę pokruszyć na małe kawałki i posypać nimi rybę w brytfance. Następnie pomidory pokroić na połowy i dodać do składników. Całość skropić oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do miękkości składników. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz, posypać natką zielonej pietruszki i udekorować liśćmi sałaty.
Komentarze (0)