Sałatka z orzeszkami paprykowymi, serem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1547
Sałatka z orzeszkami paprykowymi, serem i śmietaną
fot. goodiesfirst / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g łuskanych orzeszków ziemnych
  • 50 ml śmietany 18%
  • 15 g sera Gouda w plastrach
  • 2 pomidory
  • 1 łyżeczka mielonej, ostrej, czerwonej papryki chili
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Do pomidorów dodać rukolę, po czym wlać do tego śmietanę, doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego orzeszki ziemne. Składniki oprószyć mieloną papryką chili i smażyć na średnim ogniu przez 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do sałatki. Całość nakryć serem Gouda.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów