Sałatka z orzeszkami paprykowymi, serem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1547
Składniki:
- 100 g łuskanych orzeszków ziemnych
- 50 ml śmietany 18%
- 15 g sera Gouda w plastrach
- 2 pomidory
- 1 łyżeczka mielonej, ostrej, czerwonej papryki chili
- 1 łyżka oleju sezamowego
- pęczek rukoli
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Do pomidorów dodać rukolę, po czym wlać do tego śmietanę, doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego orzeszki ziemne. Składniki oprószyć mieloną papryką chili i smażyć na średnim ogniu przez 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia i dodać do sałatki. Całość nakryć serem Gouda.
Komentarze (0)