Łosoś z kapustą i kukurydzą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1946
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- 1 kapusta pekińska
- pęczek drobnego szczypiorku
- natka zielonej pietruszki
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Łososia podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go białym pieprzem i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Kapustę pekińską sparzyć 1 l lekko osolonej wody, osączyć z jej nadmiaru, po czym podzielić na kawałki i dodać do ryby. Kukurydzę osączyć z zalewy i razem z pokrojoną rzodkiewką dodać do potrawy. Dodać do tego majonez i całość udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)