Kurczak z ryżem, miętą i orzeszkami ziemnymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2518
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 20 dag solonych orzeszków ziemnych
- 1 główka sałaty
- 1 szklanka ryżu
- 4 listki mięty
- 4 listki bazylii
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż dokładnie opłukać, ugotować na sypko w dwóch szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i wyłożyć na talerz. Liście salaty opłukać, osączyć z wody i wyłożyć wokół ryżu. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w kostkę. Bazylię i miętę posiekać drobno i dodać do kurczaka. Dodać do tego orzeszki ziemne, wymieszać i przełożyć na sałatę. Całość posypać mielonym imbirem.
Komentarze (0)