Sałatka z ogowków i octu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1106
Składniki:
- 3 ogórki szklarniowe
- 2 cebule
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka cukru
- 0,5 szklanki octu
- 0,5 łyżeczki ostrej, mielonej, czerwonej papryki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Ogórki umyć, obrać ze skory i zszatkować na tarce jarzynowej do miski. Cebule obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do ogórków w misce. Następnie pokrojone warzywa oprószyć szczyptą soli, pieprzu i dokładnie wymieszać. Wodę z octem przelać do rondla. Wsypać do tego cukier i razem zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i przelać do warzyw w misce. Wszystko posypać mieloną papryką. Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia.
Komentarze (0)