Sałatka z ogórków i kielków kapusty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1545
Składniki:
- 3 g kiełków kapusty czerwonej
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka wrzącej wody
- 0,5 szklanki octu 10 %
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Kiełki kapusty sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Ogórki umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Następnie ocet wymieszać w kubku z cukrem oraz szczyptą soli, zalać tym pokrojone ogórki, wymieszać i odstawić na 40 minut do lodówki. Po tym czasie całość wyciągnąć z lodówki, osączyć z nadmiaru zalewy, przełożyć na talerz i posypać sparzonymi kiełkami kapusty.
Komentarze (0)