Sałatka z jablek, ogorkow i cukinii
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1777
Składniki:
- 2 zielone ogórki
- 2 słodkie jabłka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona cukinia
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Pokrojone jabłka skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem. Ogórki oraz cukinię pokroić w cienkie plastry i dodać składników w misce. Papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do sałatki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego, zalać octem jabłkowym, oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)