Sałatka z ogórków i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1502
Sałatka z ogórków i awokado
fot. SaucyGlo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 1 cebula
  • 1 rdzeń z kapusty pekińskiej
  • 0,5 szklanki soku cytrynowego
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Rdzeń z kapusty pekińskiej pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych ogórków. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Cebule obrać ze skory, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem cytrynowym oraz oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 30 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów