Sałatka z ogórków i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1667
Składniki:
- 4 dojrzałe awokado
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 1 cebula
- 1 rdzeń z kapusty pekińskiej
- 0,5 szklanki soku cytrynowego
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Rdzeń z kapusty pekińskiej pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych ogórków. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników w misce. Cebule obrać ze skory, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem cytrynowym oraz oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)