Sałatka z marynowaną rzodkwią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2707
Składniki:
- 2 słodkie jabłka
- 2 dojrzale awokado
- 2 łyżki tłuczonych pistacji
- Marynata:
- 1 łyżka cukru
- 1 biała rzodkiew
- 0,5 szklanki octu jabłkowego
Opis przygotowania:
Owoce oraz rzodkiew umyć i osączyć z wody.
Przygotować marynatę: rzodkiew obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Następnie ocet jabłkowy wymieszać z cukrem, po czym wymieszanymi składnikami zalać rzodkiew w misce.
Składniki zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć je z lodówki, odwinąć z folii i odcisnąć z nadmiary marynaty. Następnie jabłka z awokado obrać ze skóry, usunąć nasiona i pestkę. Jabłka pokroić w drobną kostkę, awokado pokroić w słomkę i dodać do odciśniętej rzodkwi. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i wymieszać.
Przygotować marynatę: rzodkiew obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Następnie ocet jabłkowy wymieszać z cukrem, po czym wymieszanymi składnikami zalać rzodkiew w misce.
Składniki zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć je z lodówki, odwinąć z folii i odcisnąć z nadmiary marynaty. Następnie jabłka z awokado obrać ze skóry, usunąć nasiona i pestkę. Jabłka pokroić w drobną kostkę, awokado pokroić w słomkę i dodać do odciśniętej rzodkwi. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i wymieszać.
Komentarze (0)