Roladki z kurczaka i grzybów
Oceń:
(5 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1801
Składniki:
- 300 g małych pieczarek
- 4 piersi z kurczaka
- 4 pomidorki cherry do dekoracji
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Pomidorki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić je na połowy. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na przygotowane wcześniej mięso nałożyć pokrojone pieczarki. Całość zawinąć w rulony i spiąć małym wykałaczkami. Następnie wszystko przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć z każdej strony do miękkości mięsa na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć to z ognia, wyłożyć na talerz, udekorować pomidorkami cherry i natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)