Roladki z kurczaka i grzybów

Oceń:
(5 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1267
Roladki z kurczaka i grzybów
fot. IaroshenkoM (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g małych pieczarek
  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 pomidorki cherry do dekoracji
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Pomidorki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić je na połowy. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na przygotowane wcześniej mięso nałożyć pokrojone pieczarki. Całość zawinąć w rulony i spiąć małym wykałaczkami. Następnie wszystko przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć z każdej strony do miękkości mięsa na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć to z ognia, wyłożyć na talerz, udekorować pomidorkami cherry i natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów