Brukselka grillowana z rzodkwią i marchewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2622
Składniki:
- 4 marchewki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 rzodkiew Agata
- 1 kg brukselki
- 1 arkusz folii aluminiowej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści i przekroić na połowy. Zalać 0,5 l lekko osolonej wody i gotować przez 4 minuty na wolnym ogniu. Następnie odcedzić. Rzodkiew i marchew obrać ze skóry, pokroić na kawałki, po czym całość przełożyć na folię. Zalać oliwą i zrumienić na rozpalonym grillu. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)