Brukselka grillowana z rzodkwią i marchewką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2422
Brukselka grillowana z rzodkwią i marchewką
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 rzodkiew Agata
  • 1 kg brukselki
  • 1 arkusz folii aluminiowej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści i przekroić na połowy. Zalać 0,5 l lekko osolonej wody i gotować przez 4 minuty na wolnym ogniu. Następnie odcedzić. Rzodkiew i marchew obrać ze skóry, pokroić na kawałki, po czym całość przełożyć na folię. Zalać oliwą i zrumienić na rozpalonym grillu. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów