Tuńczyk z rzodkwią i cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1924
Składniki:
- 50 ml mleka kokosowego
- 40 g wędzonego tuńczyka
- 2 zielone szczypiorki
- 1 biała rzodkiew
- 1 zielona cukinia
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Rzodkiew oraz cukinie umyć i osączyć wody. Następnie zagotować 1 l lekko osolonej wody i sparzyć w niej całą cukinię. Następnie osączyć ją z wody, pokroić w cienkie, podłużne plastry, zrolować i spiąć wykałaczką. Rzodkiew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, oprószyć szczyptą soli, zalać mlekiem kokosowym i odstawić na 15 minut do lodówki. Po tym czasie rzodkiew wyciągnąć z lodówki, dodać do niej pokrojonego na kawałki, wędzonego tuńczyka, wymieszać i dodać do całości. Wszystko udekorować szczypiorkiem.
Komentarze (0)