Sałatka z mandarynkami i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2845
Składniki:
- 5 g orzeszków pinii
- 3 mandarynki
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona sałata strzępiasta
- 1 czerwona sałata strzępiasta
- 1 łyżeczka cukru
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Mandarynki i grejpfruta obrać ze skóry, podzielić na plastry, pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Dodać do tego sałatę strzępiasta zieloną i czerwoną oraz orzeszki pinii. Cebulę obrać ze skory, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Paprykę pozbawić nasion pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko zalać octem winnym i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku pieprzem, solą, cukrem, dokładnie wymieszać i na 30 minut wstawić do lodówki.
Komentarze (0)