Krewetki z mandarynkami i bazylią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 202
Krewetki z mandarynkami i bazylią
fot. marcoverch (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g mrożonych krewetek
  • 4 mandarynki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pęczek świeżej bazylii
  • sól

Opis przygotowania:

Bazylię oraz mandarynki umyć i osączyć z wody. Bazylię przełożyć do miski. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić je do 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Krewetki gotować przez 3 minuty na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia, odcedzić i dodać do bazylii w misce. Mandarynki obrać ze skóry, pokroić je w plastry i dodać do całości. Wszystko skropić sokiem z cytryny.

0 komenatrzy

Podobne przepisy