Krewetki z mandarynkami i bazylią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1267
Składniki:
- 400 g mrożonych krewetek
- 4 mandarynki
- 1 łyżka soku z cytryny
- pęczek świeżej bazylii
- sól
Opis przygotowania:
Bazylię oraz mandarynki umyć i osączyć z wody. Bazylię przełożyć do miski. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić je do 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Krewetki gotować przez 3 minuty na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia, odcedzić i dodać do bazylii w misce. Mandarynki obrać ze skóry, pokroić je w plastry i dodać do całości. Wszystko skropić sokiem z cytryny.
Komentarze (0)