Sałatka z łososia i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3588
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia o białym mięsie
- 30 g pieczarek małych
- 6 rzodkiewek
- 4 liście salaty lodowej
- 2 awokado
- 2 cytryny
- 2 pomidory
- 2 łyżki musztardy francuskiej pełnoziarnistej
- 1 ogórek szklarniowy
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Z cytryn wycisnąć sok, dodać do niego pokrojone w plastry pieczarki, trzymać przez 5 minut, a następnie dodać je do sałaty. Rzodkiewkę pokroić w talarki, ogórka obrać ze skóry i pokroić w plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić w kostkę. Pokrojone owoce i warzywa dodać do sałaty. Na wierzch wyłożyć łososia wysmarowanego musztardą francuską. Całość oprószyć szczyptą soli i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)