Sałatka z łososia i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3588
Sałatka z łososia i awokado
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia o białym mięsie
  • 30 g pieczarek małych
  • 6 rzodkiewek
  • 4 liście salaty lodowej
  • 2 awokado
  • 2 cytryny
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki musztardy francuskiej pełnoziarnistej
  • 1 ogórek szklarniowy
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Z cytryn wycisnąć sok, dodać do niego pokrojone w plastry pieczarki, trzymać przez 5 minut, a następnie dodać je do sałaty. Rzodkiewkę pokroić w talarki, ogórka obrać ze skóry i pokroić w plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić w kostkę. Pokrojone owoce i warzywa dodać do sałaty. Na wierzch wyłożyć łososia wysmarowanego musztardą francuską. Całość oprószyć szczyptą soli i drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów