Sałatka z łososia, majonezu i jajek
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 9245
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- pęczek szczypiorki
- szczypta mielonej, ostrej papryki chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie natkę zielonej pietruszki oraz szczypiorek pokroić drobno. Łososia wędzonego połamać na drobne kawałki i połączyć z pokrojonymi składnikami. Dodać do tego obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Jajka zalać 3 szklankami wody, ugotować na twardo, po czym odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na kawałki i dodać do pozostałych składników. Dodać majonez, po czym doprawić do smaku pieprzem, solą i mieloną papryką. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (1)
Które warzywa umyć i osączyć????