Przekąski z łososia, sera i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2137
Składniki:
- 200 g surowego łososia
- 200 g śmietankowego sera topionego
- 2 dojrzale awokado
- 1 łyżka czarnych oliwek w zalewie
- 1 zielony ogórek
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Ogórka oraz awokado umyć i osączyć z wody. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i dodać do pokrojonego ogórka. Oliwki osączyć z zalewy. Ser topiony pokroić na kawałki i dodać do składników. Całość oprószyć białym pieprzem, dokładnie wymieszać i nałożyć na łyżki do przekąsek. Łososia pokroić na małe kawałeczki i dodać do potrawy. Wszystko udekorować osączonymi z zalewy oliwkami.
Komentarze (0)