Przekąski z łososia, sera i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1945
Przekąski z łososia, sera i awokado
fot. quinn.anya / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g surowego łososia
  • 200 g śmietankowego sera topionego
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 łyżka czarnych oliwek w zalewie
  • 1 zielony ogórek
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Ogórka oraz awokado umyć i osączyć z wody. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i dodać do pokrojonego ogórka. Oliwki osączyć z zalewy. Ser topiony pokroić na kawałki i dodać do składników. Całość oprószyć białym pieprzem, dokładnie wymieszać i nałożyć na łyżki do przekąsek. Łososia pokroić na małe kawałeczki i dodać do potrawy. Wszystko udekorować osączonymi z zalewy oliwkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów