Sałatka z łososia, sera i truskawek
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2176
Składniki:
- 40 g filetów z łososia
- 30 g truskawek
- 15 g sera brie
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 zielona sałata
- 1 zielony ogórek
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Truskawki oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w cienkie plastry i dodać do sałaty. Cebulę oraz ogórka obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Ser brie zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem cytrynowym i oprószyć szczyptą soli. Filety z łososia przełożyć na rozgrzany olej na patelni, potem oprószyć je pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb i smażyć z obu stron do miękkości. Usmażona rybę dodać do reszty.
Komentarze (0)