Sałatka z łososia z awokado i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2303
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 200 g śmietany 32%
- 2 dojrzale awokado
- 1 łyżka sezamu
- 1 główka sałaty
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka sosu wasabi
Opis przygotowania:
Sałatę oraz awokado umyć i osączyć z wody. Sałatę podzielić na kawałki i przełożyć do salaterki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do sałaty. Następnie łososia wędzonego pokroić na kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego małymi porcjami śmietanę. Całość posypać sezamem i skropić sosem sojowym oraz wasabi.
Komentarze (0)