Sałatka z kurczakiem, warzywami i komosą ryżową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1386
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 0,5 łyżeczki mielonego, ziołowego pieprzu
- pieprz czarny (mielony)
- pęczek rukoli
- sól
Opis przygotowania:
Pomidory oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić na kawałki i przełożyć je wraz z rukolą do miski. Piersi z kurczaka oprószyć szczyptą soli oraz czarnego pieprzu i grillować je na ruszcie rozpalonego grilla z obu stron do miękkości. Grillowane mięso pokroić na małe kawałki i dodać do pomidorów z rukolą. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą. przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i wymieszać ją ze składnikami z miski. Wszystko posypać szczyptą ziołowego pieprzu.
Komentarze (0)