Komosa ryżowa z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1811
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
- 1 mała, zielona cukinia
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Cukinię i marchew obrać ze skory i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skory, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą i osaczyć z jej nadmiaru. Do zeszklonej cebuli wsypać suszone oregano, dodać pokrojoną marchew oraz cukinię. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie do smażonych składników wlać bulion warzywny, wsypać komosę ryżową i gotować do miękkości składników. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)