Komosa ryżowa z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1612
Komosa ryżowa z warzywami
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 1 mała, zielona cukinia
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Cukinię i marchew obrać ze skory i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skory, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w rondlu. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą i osaczyć z jej nadmiaru. Do zeszklonej cebuli wsypać suszone oregano, dodać pokrojoną marchew oraz cukinię. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Następnie do smażonych składników wlać bulion warzywny, wsypać komosę ryżową i gotować do miękkości składników. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów