Komosa ryżowa z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3345
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 25 g zielonych szparagów
- 10 dag tartego żółtego sera
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pomidor
- 1 cukinia zielona
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Komosę ryżową opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w plastry, a cukinię w podłużne plastry. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Cukinie oprószyć pieprzem oraz solą, posypać natką zielonej pietruszki i przełożyć na rozgrzaną oliwą na patelni. Dodać ugotowane wcześniej szparagi, przykryć i zrumienić. Następnie odkryć, posypać cukinię tartym serem żółtym i kiedy ser się roztopi, ściągnąć z ognia. Potem wszystko przełożyć do komosy ryżowej. Całość udekorować plastrami pokrojonego pomidora.
Komentarze (0)