Komosa ryżowa z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3146
Komosa ryżowa z  warzywami
fot. v?r resa / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 25 g zielonych szparagów
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pomidor
  • 1 cukinia zielona
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Komosę ryżową opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidora pokroić w plastry, a cukinię w podłużne plastry. Szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Cukinie oprószyć pieprzem oraz solą, posypać natką zielonej pietruszki i przełożyć na rozgrzaną oliwą na patelni. Dodać ugotowane wcześniej szparagi, przykryć i zrumienić. Następnie odkryć, posypać cukinię tartym serem żółtym i kiedy ser się roztopi, ściągnąć z ognia. Potem wszystko przełożyć do komosy ryżowej. Całość udekorować plastrami pokrojonego pomidora.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów