Komosa ryżowa z kurczakiem i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1257
Składniki:
- 300 g komosy ryżowej
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 2 pomarańcze
- 2 dojrzałe awokado
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Owoce oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu mięso ściągnąć z patelni i dodać do komosy ryżowej na talerzu. Następnie dodać do tego pokrojone wcześniej awokado, pomarańcze i wszystko posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)