Komosa ryżowa z kurczakiem i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 958
Komosa ryżowa z kurczakiem i owocami
fot. iuliia_n (elements.envato.co)

Składniki:

  • 300 g komosy ryżowej
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 pomarańcze
  • 2 dojrzałe awokado
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Owoce oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Natkę zielonej pietruszki drobno posiekać. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu mięso ściągnąć z patelni i dodać do komosy ryżowej na talerzu. Następnie dodać do tego pokrojone wcześniej awokado, pomarańcze i wszystko posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów