Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2062

Składniki:

  • Piersi kurczaka - 2 pojedyncze lub 1 podwójna
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 słoik cebulki marynowanej
  • olej do smażenia
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona - ostra lub łagodna

Opis przygotowania:

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem (można użyć dowolnej przyprawy do kurczaka), usmażyć na oleju, odsączyć, ostudzić.
Kukurydzę, fasolkę i cebulkę dokładnie odsączyć.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki sałatki.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

W wersji wegetariańskiej kurczaka można zastąpić pokrojonym w kostkę żółtym serem.

Autor: Annvina

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów