Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2262
Składniki:
- Piersi kurczaka - 2 pojedyncze lub 1 podwójna
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 słoik cebulki marynowanej
- olej do smażenia
- 2 - 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- papryka mielona - ostra lub łagodna
Opis przygotowania:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem (można użyć dowolnej przyprawy do kurczaka), usmażyć na oleju, odsączyć, ostudzić.
Kukurydzę, fasolkę i cebulkę dokładnie odsączyć.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki sałatki.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
W wersji wegetariańskiej kurczaka można zastąpić pokrojonym w kostkę żółtym serem.
Kukurydzę, fasolkę i cebulkę dokładnie odsączyć.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki sałatki.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
W wersji wegetariańskiej kurczaka można zastąpić pokrojonym w kostkę żółtym serem.
Komentarze (0)