Fasola czerwona z rzodkiewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2116
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 zielony ogórek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu ryżowego
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry i przełożyć do salaterki. Otworzyć fasolę, przecedzić i dodać do warzyw. Oliwę zmieszać z cukrem, octem, solą i pieprzem. Wymieszać i zalać pokrojone warzywa. Wierzch sałatki udekorować pokrojoną drobno natką selera. Podajemy po 15 minutach.
Komentarze (0)