Krewetki w sosie paprykowym z kapustą czerwoną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2685
Składniki:
- 4 mrożone krewetki tygrysie
- 4 liście salaty lodowej
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- sól
- Na sos paprykowy:
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki łagodnej pasty paprykowej
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 ząbek czosnku
- szczypta cukru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Sałatę i kapustę umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Kapustę pokroić w plastry, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem i dodać do sałaty. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych (pozostawić ogon), wrzucić na gotującą się i lekko osoloną wodę i gotować przez 3 minuty. Następnie wyciągnąć, osączyć z wody i przełożyć na talerz.
Przygotować sos paprykowy: majonez zmieszać z musztardą i pasta paprykową. Doprawić do smaku solą oraz cukrem, dokładnie wymieszać i przelać na krewetki.
Przygotować sos paprykowy: majonez zmieszać z musztardą i pasta paprykową. Doprawić do smaku solą oraz cukrem, dokładnie wymieszać i przelać na krewetki.
Komentarze (0)