Krewetki w sosie paprykowym z kapustą czerwoną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2685
Krewetki w sosie paprykowym z kapustą czerwoną
fot. Kirti Poddar / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 mrożone krewetki tygrysie
  • 4 liście salaty lodowej
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • sól
  • Na sos paprykowy:
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki łagodnej pasty paprykowej
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta cukru
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Sałatę i kapustę umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Kapustę pokroić w plastry, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem i dodać do sałaty. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych (pozostawić ogon), wrzucić na gotującą się i lekko osoloną wodę i gotować przez 3 minuty. Następnie wyciągnąć, osączyć z wody i przełożyć na talerz.

Przygotować sos paprykowy: majonez zmieszać z musztardą i pasta paprykową. Doprawić do smaku solą oraz cukrem, dokładnie wymieszać i przelać na krewetki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów