Sałatka z czerwoną rzepą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 945
Sałatka z czerwoną rzepą
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 rzepy czerwone
  • 25 g suszonej żurawiny
  • 5 g rukoli
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć do miski. Rzepę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli w misce. Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników. Wlać do tego oliwę z oliwek i miód lipowy. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy