Sałatka z czerwoną rzepą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3025
Składniki:
- 2 rzepy czerwone
- 25 g suszonej żurawiny
- 5 g rukoli
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć do miski. Rzepę czerwoną obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli w misce. Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników. Wlać do tego oliwę z oliwek i miód lipowy. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)