Spaghetti Carbonara
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5691
Składniki:
- Makaron spaghetti (400g)
- 20dag sera żółtego
- 25dag boczku wędzonego
- Śmietana 18% (300ml)
- 3 jajka
- Sól
- Pieprz
- Olej
- Czosnek
Opis przygotowania:
Do gotującej się wody wlać kilka kropel oleju (aby makaron się nie kleił), a następnie wodę posolić. Dodać makaron. Po ugotowaniu odcedzić.
W czasie gotowania wody na makaron przygotować sos carbonara:
Czosnek oraz boczek siekamy w kostkę i smażymy. Do niedużego naczynia wlewamy jajka, śmietanę doprawiając solą i pieprzem.
Gdy boczek oraz makaron będą gotowe, zmniejszamy ogień i jednocześnie na patelnie dodajemy odcedzony makaron oraz wcześniej przygotowany sos. Smażymy przez chwilę. Następnie ... .. . cieszymy się pysznym spaghetti :D Smacznego.
W czasie gotowania wody na makaron przygotować sos carbonara:
Czosnek oraz boczek siekamy w kostkę i smażymy. Do niedużego naczynia wlewamy jajka, śmietanę doprawiając solą i pieprzem.
Gdy boczek oraz makaron będą gotowe, zmniejszamy ogień i jednocześnie na patelnie dodajemy odcedzony makaron oraz wcześniej przygotowany sos. Smażymy przez chwilę. Następnie ... .. . cieszymy się pysznym spaghetti :D Smacznego.
Komentarze (2)
ludzie zwariowaliscie???? ale swinstwo!! UWAGA NIEDLUGO KANAL WLOSKA KUCHNIA NA YOUTUBE :P proste dobre smaczne i WLOSKIE
wszystko ok a gdzie się podział ser?