Spaghetti Carbonara

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5691
Spaghetti Carbonara
fot. Jim U (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • Makaron spaghetti (400g)
  • 20dag sera żółtego
  • 25dag boczku wędzonego
  • Śmietana 18% (300ml)
  • 3 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej
  • Czosnek

Opis przygotowania:

Do gotującej się wody wlać kilka kropel oleju (aby makaron się nie kleił), a następnie wodę posolić. Dodać makaron. Po ugotowaniu odcedzić.

W czasie gotowania wody na makaron przygotować sos carbonara:
Czosnek oraz boczek siekamy w kostkę i smażymy. Do niedużego naczynia wlewamy jajka, śmietanę doprawiając solą i pieprzem.

Gdy boczek oraz makaron będą gotowe, zmniejszamy ogień i jednocześnie na patelnie dodajemy odcedzony makaron oraz wcześniej przygotowany sos. Smażymy przez chwilę. Następnie ... .. . cieszymy się pysznym spaghetti :D Smacznego.

Autor: ikselll

Komentarze (2)

ludzie zwariowaliscie???? ale swinstwo!! UWAGA NIEDLUGO KANAL WLOSKA KUCHNIA NA YOUTUBE :P proste dobre smaczne i WLOSKIE

wszystko ok a gdzie się podział ser?

Podobne przepisy

Więcej przepisów