Sałatka z kurczaka, szpinaku i awokado
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4650
Składniki:
- 5 dag łuskanych orzechów włoskich
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 awokado
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka gotowego koncentratu pomidorowego
- pęczek szpinaku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć go z jej nadmiaru. Awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do szpinaku. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem i solą, zalać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić w plastry i dodać do składników. Rozgrzać olej na patelni, dodać bułkę tartą, koncentrat pomidorowy oraz łuskane orzechy włoskie. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć przez minutę, po czym ściągnąć z ognia i wymieszać ze składnikami na talerzu.
Komentarze (0)