Sałatka ze szpinaku, pomidórow, sera i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2774
Składniki:
- 10 pomidorków koktajlowych
- 20 g sera pleśniowego
- 5 dag orzeszków pinii
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 awokado
- 1 pęczek szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski, dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz pokruszony na kawałki ser pleśniowy. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, dodać orzeszki pinii i zalać oliwą z oliwek. Następnie wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki.
Komentarze (0)