Sorbet ryżowy na ciepło i zimno
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2643
Składniki:
- 1 torebka ryżu zwykłego
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta soli
- cukier do smaku
- 2 owoce kiwi
- 2 jabłka
Opis przygotowania:
Ryż ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Jabłka i kiwi obierz następnie pokrój w kostkę (nie musi być dokładna). Jabłka przełóż do rondelka z połową szklanki wody i cukrem gotuj przez 10 min na małym ogniu by jabłka rozpadły się na pastę. Ugotowany ryż dodaj do jabłek dodaj cynamon, sól, gałkę muszkatołową i kiwi. Wszystko razem wymieszaj. Przełóż do miseczek i podawaj (można podawać na zimno). Można przyozdobić truskawkami.
Komentarze (0)