Sałatka brzoskwiniowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1506
Składniki:
- 250 g mozzarelli
- 8 brzoskwiń
- 2 łyżki cebulek w zalewie słodko-kwaśnej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek rukoli
- sól
Opis przygotowania:
Brzoskwinie oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Brzoskwinie pozbawić pestek, a miąższ pokroić w ćwiartki i wyłożyć na talerz. Cebulki osączyć z zalewy, posiekać drobno i dodać do pokrojonych brzoskwiń. Ser mozzarella pokroić na kawałki i dodać do składników wraz z rukolą. Całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć szczyptą soli.
Komentarze (0)