Grzanki ze śmietaną, jabłkiem i truskawkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2505
Składniki:
- 150 g śmietany kremówki
- 20 g truskawek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 jabłka
- 1 bagietka długa
- pęczek szpinaku
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Truskawki i jabłka umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Truskawki przekroić na połowy i razem z jabłkami wymieszać ze śmietaną. Szpinak sparzyć wrzątkiem i osączyć z wody. Rozgrzać oliwę na patelni, położyć pokrojone kromki bagietki o grubości 5 cm i smażyć grzanki z obu stron na złoty kolor. Usmażone wyłożyć na talerz. Na grzanki wyłożyć liście szpinaku, a na niego śmietanę z owocami. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)