Przekąska z serem, awokado i krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1972
Składniki:
- 40 g krewetek mrożonych
- 30 g zielonego sera Basiron Pesto
- 20 g chipsów ziemniaczanych
- 3 awokado
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Owoce oraz warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę chili pokroić w cienkie podłużne plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do melaksera. Dodać do tego tarty na drobnej tarce zielony ser Basiron Pesto. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, po czym włożyć do rondla z lekko osoloną woda i gotować przez 3 minuty. Ugotowane wyciągnąć, osączyć z wody i nabić na patyczki szaszłykowe. Na ugotowane krewetki nałożyć małą łyżeczką zmiksowane składniki i dodać do tego gotowe chipsy ziemniaczane. Całość udekorować pokrojoną papryką chili oraz natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)