Suflet ze szpinaku i krewetek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1651
Składniki:
- 100 g krewetek mrożonych
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki roztopionego masła
- 1 cebula
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na drobne kawałki. Szpinak pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Następnie jajka wbić do rondla i roztrzepać widelcem. Do roztrzepanych jajek dodać tarty parmezan, mąkę, pokrojony szpinak, krewetki oraz zeszkloną wcześniej cebulę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć do odpowiednich naczyń do zapiekania. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.
Komentarze (0)