Suflet ze szpinaku i krewetek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1651
Suflet ze szpinaku i krewetek
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g krewetek mrożonych
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 1 cebula
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na drobne kawałki. Szpinak pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Następnie jajka wbić do rondla i roztrzepać widelcem. Do roztrzepanych jajek dodać tarty parmezan, mąkę, pokrojony szpinak, krewetki oraz zeszkloną wcześniej cebulę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć do odpowiednich naczyń do zapiekania. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów