Koktajl z krewetek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5925
Składniki:
- 250 d świeżych krewetek
- 4 duże pomidory
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula szalotka
- 1 ząbek czosnku
- pęczek zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Krewetki oczyścić i wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować przez 4 minuty. Ugotowane odcedzić. Szalotkę i czosnek obrać ze skóry, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Pomidory drobno pokroić, następnie dodać do nich zeszkloną cebulę oraz czosnek i razem zmiksować. Przygotować pucharki deserowe, włożyć do nich krewetki i zalać zmiksowanymi pomidorami. Całość skropić sokiem z cytryny i udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)