Łosoś z bakłażanem, papryką i kiełkami buraków
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2973
Składniki:
- 40 g filetów z łososia
- 10 dag kiełków buraków
- 6 łyżek oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Łososia podzielić na porcje, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na rumiany kolor z obu strom na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i zeszklić na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Do czosnku dodać pokrojonego w kostkę bakłażana oraz tak samo pokrojoną i pozbawioną nasion paprykę. Warzywa smażyć przez 3 minuty. Potem całość oprószyć szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Dodać do tego smażona rybę, a całość posypać kiełkami buraczków.
Komentarze (0)