Sałatka z koprem włoskim
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1919
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- skórka z 2 cytryn
- 1 koper włoski
- 1 szklanka wrzącej wody
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Koper włoski pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej rukoli. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce. Następnie skórki z cytryn pokroić w cienkie plastry, sparzyć je wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)