Sałatka z koprem włoskim

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1919
Sałatka z koprem włoskim
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • skórka z 2 cytryn
  • 1 koper włoski
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Koper włoski pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej rukoli. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce. Następnie skórki z cytryn pokroić w cienkie plastry, sparzyć je wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów