Mintaj gotowany z koprem naciowym i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3460
Składniki:
- 4 filety z mintaja
- 4 ziemniaki
- 4 liście bazylii
- 2 łyżki gotowego przecieru pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- 1 pęczek szpinaku
- 1 koper naciowy
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mintaja oczyścić, natrzeć solą oraz pieprzem, włożyć do odpowiedniego naczynia, ugotować nad parą do miękkości i wyłożyć na talerz. Na ciepłą rybę wyłożyć przecier pomidorowy. Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w krążki, podsmażyć na 1 łyżce oleju, posolić i przełożyć na rybę. Koper naciowy pokroić na ćwiartki, zalać wodą do połowy i ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i wyłożyć na ziemniaki. Szpinak dokładnie opłukać, osączyć z wody, podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego oleju i wyłożyć obok ryby. Całość przyozdobić listkami bazylii.
Komentarze (0)